Активізувати всі напрямки роботи в мисливському господарстві, - таке завдання озвучив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк в ході наради з головними лісничими держлісгоспів області в режимі відеоконференції.
«Нині мусимо константувати, що щільність звіра в наших лісах є недостатньою, - зазначає Віктор Сахнюк, - тож маємо над чим працювати. Це оновлення існуючих біотехнічних обєктів та будівництво нових, і підгодівля, і охорона. А враховуючи тривалі посушливі періоди, варто подбати про облаштування штучних водойм.»
Відтак за дорученням начальника, управління запровадило ряд заходів, спрямованих на покращення ситуації в мисливському господарстві. Буквально щотижня відповідні служби аналізують, що вже зроблено, та які роботи потребують додаткових сил.
Серед першочергових - заготівля харчів на зиму для мешканців лісу. Станом на сьогодні єгерські служби вже заготовили понад 70 тонн сіна, 35 тонн вівса, близько 50 тонн кукурудзи, 14 тонн зерновідходів, 78 тисяч віників та ще 6 тонн солі. Проте роботи ці тривають, аби мати харчів із запасом, бо ще невідомо, якою буде зима.
Не знімається з порядку денного і питання охорони від браконьєрства.
Майже сотню підгодівельних майданчиків та близько 300 годівниць облаштовано для лісових мешканців в лісах області.
«Маємо зробити все від нас залежне, аби вивести мисливську галузь на цивілізований рівень, - резюмує Віктор Сахнюк. – Тоді і звір почуватиметься у лісі комфортно.»